Leg je focus waarop je invloed hebt

Blogs

Leg je focus waarop je invloed hebt

Gepubliceerd op: 10-05-2022 19:39

Invloed

Vaak is het nou eenmaal gewoon zoals het is. Je kan er weinig aan doen dat je wat kg aankomt of afvalt. Je bent minder blij met hoe je lichaam eruit ziet na een zwangerschap of een verergering van een ziekte. Een aantal dingen kunnen invloed hierop hebben. Is je lichaam veranderd door de zwangerschap of een ziekte of krijg je opmerkingen over je (volgens anderen) veranderde postuur en wordt je daar verdrietig of boos van? Lees dan verder.


Stel je focus opnieuw in

Waar leg jij je focus op? Op de 3 ongezonde maaltijden die je in de afgelopen week besteld hebt of op de overige 4 dagen dat je gezond kunt gaan koken? Focus op wat je wél kunt doen. Van blijven hangen in gejammer en negativiteit is nog nooit iemand gezonder gaan eten. 


Focus minder op:
 

  1. het uiterlijk van anderen. Elk mens heeft zijn/ haar eigen struggles. De een vindt zichzelf te dun, terwijl de ander een moord zou doen voor datzelfde lichaam. Ken jij iemand die 100% tevreden is? 
  2. op de mening van anderen. Het belangrijkste is hoe jij over jezelf denkt.  
  3. negatieve punten. En dan bedoelen we niet negeren of verwaarlozen, bekijk ze en maak ze tot iets positiefs. Kan dat niet? Laat het dan lekker gaan. Acceptatie, dat geeft pas rust.

Focus
meer op:

 
  1. hoe jij je voelt. Bijvoorbeeld als je wilt afvallen: let meer op hoe je je voelt als je een gezonde leefstijl aanhoudt en minder op het getal op de weegschaal. 
  2. wat je kan doen om je beter te voelen. Ongezond gegeten? Maak de keuze om de focus te verleggen en weer goed voor jezelf te zorgen.
  3. het positieve! Wat is en gaat er allemaal goed?


Behoud de focus

Oké je hebt je focus gelegd op wat positiefs, maar hoe behoud je deze positieve focus? Sorry hiervoor, maar dat kan niet. Je zult gegarandeerd jezelf weer eens verliezen in de negatieve focus. De truc is om uit te zoomen en naar het grotere beeld te kijken: relativeer. Zo kan je opnieuw kijken waarop je je focus wilt leggen. Richt je lens op wat jíj́ wilt zien en word de baas over je eigen leven. 
 

Cookies Contact en afspraak