Ik ben zwanger!

Blogs

Ik ben zwanger!

Gepubliceerd op: 27-01-2015 09:57

Joehoe! Ik ben zwanger van mijn tweede kindje! Wat ben ik blij! Ongelooflijk spannend natuurlijk of alles goed zal gaan en wat het deze keer zal worden? Ik deel graag mijn ervaringen van deze bijzondere periode. Het voelt opnieuw uitzonderlijk!
 

Borstvoeding

Ik ben die gek die haar zoon van ruim 2 nog borstvoeding geeft namelijk. Inmiddels is het 'gaf'. Hoewel hij nog maar één keer per dag borstvoeding kreeg, wil ik niet straks twee kinderen voeden. Dát wordt zelf mij iets te dol ;-). Dus afgelopen maandag ben ik gestopt. Er gebeurde niets bijzonders, mocht je het willen weten. Mijn zoon heeft 2 jaar en 7 maanden borstvoeding gehad. En ik ben er trots op.
 

De tweede zwangerschap t.o.v. de eerste

Nu kan ik me volledig richten op mijn zwangerschap. Wat is het anders dan de eerste keer, de weken vliegen voorbij en soms vergeet ik zelfs dat ik zwanger ben. Wat ook anders is, is de pijn in mijn rug. Misschien heb ik last van bekkeninstabiliteit. Als een idioot was ik meteen flink aan het zwemmen geslagen, maar ik wacht nu toch eerst maar het advies af van de bekkenbodemspecialist. Misschien is zwemmen niet verstandig. Om nog meer in beweging te zijn ben ik gaan wandelen met een groep andere zwangeren. Lekker buiten in beweging. 


Bewegen is heel belangrijk om je bloeddruk goed te houden en geen (zwangerschaps)diabetes te ontwikkelen. Maar ook om in goede conditie te blijven voor de bevalling. Train niet je rechte buikspieren en doe ook geen sport waarbij je buik geraakt kan worden (hockey, basketbal, voetbal , skieën. Wat altijd goed is; wandelen, fietsen en zwemmen!

Ik Wil Vlees!

Bij de verloskundige is mijn bloeddruk gemeten. Deze bleek erg laag. Ik voelde dat zelf ook al, ik heb erg veel meer behoefte aan zout: soep, kaas, vlees. Gelukkig niet in chips, haha, dat kan kan ik met het oog op mijn beroep natuurlijk niet verantwoorden ;). Mijn lijf (of mind) heeft gelukkig vooral behoefte aan gezond: komkommers zijn niet aan te slepen. Koffie staat me ineens enorm tegen. Alleen maar beter, cafeïne is niet bedoeld voor (ongeboren) baby's. ​

Caffeine: de baby kan er een hogere hartslag van krijgen en onrustig. Maximaal wordt aangeraden 300 mg cafeïne te gebruiken. In één kopje koffie zit ongeveer 90 mg cafeïne en in een kopje thee de helft. 
 

Misselijkmakend

Ik heb niet het typische zwangerschaps-ochtend-misselijkheidsgevoel. Maar de hele dag door bij vlagen overvalt mij een misselijk gevoel. Tijdens het koken, met name de geur van kool, is voor mij niet te doen momenteel. Gelukkig weet ik van de vorige keer dat dit het tweede deel van de zwangerschap kán verdwijnen. Kán, want er zijn ook toekomstige moeders die de hele zwangerschap amper kunnen functioneren. In het allerernstige geval kun je nauwelijks iets verdragen van voeding/vocht/licht, dit heet Hyperemesis Gravidarum. 


Hyperemesis Gravidarum: als je meer dan 5% bent afgevallen, je steeds slap voelt, erg duizelig bent, geen eten meer kan verdragen en vocht ook moeilijk gaat. Als je dit hebt, ga dan naar de dokter!

Einde eerste trimester

Zo aan het einde merk ik dat het spannend wordt of alles goed gaat, we willen niet weten wat het wordt, wel laten we een 20 weken echo maken om te zien of er bijzonderheden zijn. Spannend! In mijn volgende blog meer ...

Door: dietist Irene Wassink
Cookies Contact en afspraak