Hoe word ik mijn eigen eet- en leefstijlcoach?

Blogs

Hoe word ik mijn eigen eet- en leefstijlcoach?

Gepubliceerd op: 27-03-2015 12:23

Door: Vivian Meijer

Ben je al vaak begonnen met afvallen of het veranderen van je gewoontes, maar wil het niet lukken om dóór te zetten? Je eigen gedachten spelen hierbij een grote rol. Gedachten als; 'het gaat vast weer mislukken, net zoals de vorige keer'. Of simpelweg; 'dat kan ik niet'. Ik vertel je in dit artikel hoe je je gedachten op een goede manier kunt inzetten waardoor de kans op slagen sterk verbetert!


Richt je op het goede

Hoe vaak veroordeel je je lichaam? Het veroordelen van je lichaam heeft invloed op je gedachten en gevoelens maar helemaal géén invloed op hoe je lichaam er op dit moment uitziet. Deze negatieve gedachten zijn dus volkomen nutteloos. Alles wat je aandacht geeft groeit! Hoe meer je ervoor kiest de focus te richten op het negatieve, hoe groter dat wordt. Gelukkig werkt dit ook andersom: richt je je op het positieve? Dan groeit het positieve!


Gedachten zijn krachten

Als je de nutteloze negatieve uitspraken en gedachten nu eens loslaat en je je aandacht juist richt op wat je écht wilt hebben of op hoe je wilt zijn. Hoe wil je dat je leven verloopt? Denk uitspraken en gedachten zoals; ’ik mag zijn wie ik ben, want zoals ik ben is precies goed’ of ''ik hou van mezelf zoals ik ben'. Spreek altijd in de tegenwoordige tijd, in het nu. Als je de uitspraak namelijk in de toekomende tijd doet, zal het daar ook altijd blijven – net buiten je bereik, in de toekomst! Jouw eigen gedachten creëren jouw werkelijkheid.


Acceptatie 

Denk eens na over de volgende vragen. Hoe zou het zijn als ik mijzelf zou kunnen zien zonder me met anderen te vergelijken, te beschuldigen of te bekritiseren? Hoe zou het zijn als ik mijn belemmerende overtuigingen over hoe ik zou moeten zijn, zou laten varen? Als ik mijzelf toestond fouten te maken, te leren en op die manier te groeien? Stel je eens voor wat een ontspanning het zou brengen als je jezelf totaal zou kunnen accepteren zoals je nu bent?

 

Support jezelf

Probeer dit eens. Hoe voelt het als je de volgende zinnen uitspreekt?
‘Het is mogelijk om mijn doel te bereiken.’
‘Ik ben het waard om mijn doel te bereiken.’


 


Zaaien en oogsten

Neem eens een tomatenplant in gedachten. Een gezonde plant kan meer dan honderd tomaten hebben. Als je het zaadje ziet waar die plant uit gegroeid is zou je haast niet geloven dat dat kan. Toch begint het allemaal met dat ene kleine zaadje. Je plant het, geeft het water en laat de zon erop schijnen. En als je het eerste kleine teken van groei ziet zeg je superblij: ''hoera! het lukt, het werkt, het groeit!''. Door het goed te blijven verzorgen kan het uitgroeien tot een grote sterke plant. Op die manier plant je ook positieve gedachten en ervaringen voor jezelf. Plant een zaadje (positieve overtuiging) in de aarde (je harses: hersenen: brein). Geef het water (positieve uitspraken die jou overtuiging bevestigen) en laat het zonlicht (complimenten) erop schijnen. Je zult gaan merken hoe jouw positieve overtuiging uitgroeit tot een mooie grote sterke plant.


Door: Vivian Meijer

Cookies Contact en afspraak