Geen buikpijn meer!

Blogs

Geen buikpijn meer!

Gepubliceerd op: 21-12-2017 13:56

Door: Rose Runderkamp-Schouten

Lydia Veerman (30 jaar) vertelt; 

'Al zolang ik mij kan herinneren had ik pijn in mijn buik als ik bepaalde dingen at. Ik wist niet beter: ik zal wel wat verkeerds hebben gegeten of ergens niet tegen kunnen. En zo verstreken de jaren. De pijn werd alleen maar erger i.p.v. minder en op het laatst at ik bijna niets meer. Bang voor de reactie van mijn darmen. Wat er dan weer toe leidde, dat ik, wanneer ik wel weer iets at waar mijn darmen ‘niet van gediend waren’, ik de hele dag en nacht verging van de pijn. 
Totdat mijn buurvrouw vertelde over het Fodmap-dieet. Eerst minimaal eten, basis voedsel en daar rustig aan bepaalde dingen weer ‘herintroduceren’. Zo ontdek je waar je wel en niet tegen kan. Dit klonk als de mooiste muziek in mijn oren. 

Het Fodmap-dieet heb ik niet strikt gevolgd. Mijn diëtiste heeft een aangepast menu voor mij gemaakt en dat werkt perfect! Ook moest ik veel meer eten dan ik deed en na hele korte tijd was ik zomaar 1,5 kilo kwijt! Zonder er ook maar iets voor te hoeven doen. In mei ben ik begonnen aan deze manier van eten en ik hou het nog steeds keurig, zonder enige moeite, aan. 
 
Mijn darmen zijn mij hiervoor meer dan dankbaar. En ik op mijn beurt, ben mijn diëtiste meer dan dankbaar.. Er is weer een wereld voor mij open gegaan en ik geniet weer! Onbetaalbaar! Ik raad het iedereen aan!

Groetjes Lydia Veerman' 
Cookies Contact en afspraak