Forever Young

Blogs

Forever Young

Gepubliceerd op: 23-12-2011 23:29

Door: Mara Looij

Forever young

Je lichaam is zoals bekend opgebouwd uit lichaamscellen. Als deze cellen gezond blijven, blijven wij dat ook.
Helaas is het zo dat onze cellen constant worden aangevallen door hele agressieve stofjes : vrije radicalen die vrijkomen door bijvoorbeeld alcohol drinken, roken, stress, zon, lichaamsvreemde stoffen in voedsel , uitlaatgassen. Als deze vrije  radicalen  hun gang kunnen gaan, beschadigen ze de lichaamscellen en doen  ze daarmee een aanslag op je gezondheid en op je looks. Ook lichamelijke veroudering is namelijk een gevolg van schade door vrije radicalen.
Maar gelukkig kunnen we er  iets aan doen (naast stoppen met roken, overmatig drinken, te veel stressen en te lang in de zon zitten). Als je zorgt voor een eetpatroon met genoeg antioxidanten help je je cellen beschermen tegen die gemene antioxidanten. Een antioxidant is namelijk in staat om een vrije radicalen onschadelijk te maken. Je kunt jezelf dus langer gezond, jong en fris houden door veel antioxidanten tot je te nemen.
En hoe krijg je die nou binnen, die anti-oxidanten? Door gewoon genoeg groente en fruit te eten, elke dag!  Minimaal 2 ons groente en 2 stuks fruit, maar neem gerust een onsje extra! Verwacht niet te veel van supplementen, het is helemaal niet bekend welke stoffen uit het fruit en de groente precies de wonderen verrichten. Misschien is het wel een combinatie van verschillende factoren of gewoon, het hele pakketje.
Twee ons groente, 2 stuks fruit, dan hou je het een heel stuk langer uit!
Cookies Contact en afspraak