De misleidende uitkomsten van onderzoek gesponsord door de voedingsindustrie

Blogs

De misleidende uitkomsten van onderzoek gesponsord door de voedingsindustrie

Gepubliceerd op: 03-07-2016 13:13

Door: Vivian Meijer

Misleiding door Coca Cola

Onderzoek in de levensmiddelenindustrie wordt met miljarden gesponsord door grote voedselbedrijven, zoals bijvoorbeeld Coca Cola. Gesponsord onderzoek pakt in 90% van de gevallen positief uit voor de sponsor. 'De inname van frisdrank heeft niets te maken met de obesitas crisis.' Dit was de uitkomst van een groot onderzoek, wat deels gefinancierd was door Coca Cola. Voor veel mensen nog ongeloofwaardig. En daar speelt Coca Cola weer goed op in! Coca Cola steunt nu een nieuwe 'wetenschappelijk gebaseerde' oplossing voor de obesitas-crisis: 'Voor een gezond gewicht moet je meer sporten en je minder zorgen maken over het minderen in calorieën.' Onzin! In deze blog leg ik uit waarom.


Trucjes van de food giants

Grote voedselbedrijven willen voedsel verkopen. Dat is hun werk. Een manier om dat te doen is het financieren van universitair onderzoek. Een andere manier is doneren aan beroepsverenigingen. En ken je de reclamespot van Coca Cola nog? Slank worden door in de rondte te springen, lachen en dansen, terwijl je cola drinkt! Yeah right.


Sport VS voeding

Begrijp me niet verkeerd. Ik ben een groot voorstander van in de rondte springen, lachen en dansen. Beweging en sport heeft een positief effect op je lichaam én je geest. Voor iedereen goed dus! Maar als je overgewicht of obesitas hebt zal enkel meer sporten je niet helpen om de overtollige kilo's kwijt te raken. De oplossing voor de obsitas-crisis ligt voor 70% in wat je eet!


Lege energie VS voedzame energie

Ons gewicht wordt bepaald door de energie die binnen komt via voedsel en drankjes, en weer naar buiten gaat via de stofwisseling. True story. Maar de ene calorie is de andere niet. Energie uit frisdrank of suiker is van totaal andere waarde voor ons lichaam dan energie uit gezond voedsel. Kies daarom voor voedzame energie. Daar is je lichaam je dankbaar voor! 
Cookies Contact en afspraak