Cafestol;

Blogs

Cafestol;

Gepubliceerd op: 25-01-2021 15:01

Door: Shari Groot, diëtist Amsterdam

Cafestol is een vetachtige stof in de koffieboon en kan je LDL-cholesterolgehalte (verkeerd cholesterol) verhogen. Teveel LDL-cholesterol blijft plakken aan de binnenkant van je bloedvaten en vergroot daardoor de kans op op een hartaanval of beroerte. De hoeveel cafestol in koffie wordt bepaald door de bereiding. Hoe beter gefilterd, hoe minder cafestol. 


Cafestol en koffie: aanbevolen maximale hoeveelheden

  
Soort koffie Cafestol Maximale aantal kopjes/ dag 
Koffie gezet met een papieren filter  Laagst
Koffie van koffiepads  Laagst
Oploskoffie Laagst
Koffie gezet met een perculator Laagst
Koffie gezet met een mokkapot of Italiaanse koffiepot Matig  2-3 
Espresso Matig  2-3 
Koffie van cups  Matig  2-3 
Koffie gezet met een cafetière, ook wel French press of doordruk koffie genoemd Hoog 1
Kookkoffie (Turkse /Griekse koffie) Hoogst  1
(Kies bij voorkeur koffie die op een andere manier is gezet.)




 

Cookies Contact en afspraak