All inclusive, exclusief extra kilo's

Blogs

All inclusive, exclusief extra kilo's

Gepubliceerd op: 15-07-2012 21:32

Door: Mara Looij

Een week in een resort waarin je onbeperkt kunt eten en drinken. De keuze is geweldig en je hebt het al betaald dus het voelt als ‘gratis’. Je vind trouwens ook dat je het verdiend hebt om een weekje helemaal nergens aan te denken. Effect: minimaal twee kilo extra vet mee terug het vliegtuig in. En een koffertje vol spijt.

Misschien herken je je in het verhaal van mijn man …
 
Hij merkte dat het afvallen na de vakantie lang niet zo goed ging als hij zich voornam. Na elke all inclusive vakantie kon hij weer een paar kilo bijschrijven. Om het afvallen vervolgens op zijn opbollende buikje te schrijven. Hij voelde zich er niet lekker meer bij en nam zich voor dit maal terug te keren met dezelfde omvang als hij gekomen was.
 
Hij paste zijn all inclusive- eetgedrag aan. Nam vaker een salade en een sandwich en minder vaak snacks bij de lunch, genoot elke middag van een paar glazen wodka –bitter lemon of rode wijn maar hield het daar bij. Hij nam één bord op bij het buffet in plaats van twee (of drie) . De taart ’s middags sloeg hij over. Hij dronk spa rood in plaats van sapjes en ontdekte dat hij dat ook eigenlijk veel lekkerder vond, ‘veel frisser’. Maar het belangrijkste verschil: hij nam niet elke dag één of twee keer een bord vol toetjes maar deed dit twee keer in de hele week.
Hieraan voegde hij, voor all inclusive begrippen, een flinke dosis lichaamsbeweging toe. En daarin gaf hij mij dan weer het goede voorbeeld. Elke ochtend begonnen we met tien baantjes in het zwembad. En stel je daar niet te veel bij voor; schoolslag in het zonnetje. Voor het douchen en het avondeten gingen we twintig minuutjes op de crosstrainer of lopende band in de gym. Wandelen en recreatief zwemmen tel ik niet mee want dat deden we sowieso al.

Het is met deze veranderingen natuurlijk gelukt. Geen extra kilo’s, geen spijt. Maar wel een leuke vakantie met lekker eten en een heel goed gevoel, tijdens de vakantie maar ook er na. En daar ging het om. 
Cookies Contact en afspraak