Wat is natuurlijke voeding?

De definitie van ‘natuurlijke voeding’ valt in een grijs gebied. Voor de een betekent het: alleen biologische producten, de ander mijdt E-nummers en de derde verstaat onder natuurlijke voeding voeding zoals de oermens at. Natuurlijke voeding is wat ons betreft voeding die zo dicht mogelijk bij de natuur ligt. Direct van de boom of uit de grond en als bereid product met zo weinig mogelijk toevoegingen. Zo onbewerkt mogelijk dus! Liever naturel yoghurt met fruit en een lepeltje honing in plaats van vruchtenyoghurt uit de supermarkt. Liever brood van een goede warme bakker dan brood uit een fabriek. Geen saus van poeder aangemaakt met water maar verse tomaten en kruiden. Natuurlijke voeding zoals wij het zien is voedzaam en verzadigend. Met naturel noten zul je je minder snel overeten dan met chips!


Waarom natuurlijke voeding?

Hippocrates sprak de beroemde woorden: 'Let food be thy medicine and medicine be thy food'. Veel ziektes worden gerelateerd aan een ongezonde leefstijl. Denk aan diabetes type 2, te hoog cholesterol (hypercholesterolemie) en een hoge bloeddruk (hypertensie). Als je voor natuurlijke voeding kiest, is dat meestal ook een gezonde keuze. Te vet, te zout en te zoet eten vindt je nu eenmaal niet in de natuur.   
 

Hoe helpt de dietist om natuurlijke voeding te kiezen?

De dietist leert je over gezonde voeding en staat met beide benen op de grond. Zij helpt je om het onderscheid te maken tussen voedingsfeiten en -fabels. Zo betekent 'biologisch' niet zonder meer dat een voedingsmiddel natuurlijk of gezond is. En zijn sommige E-nummers natuurlijke voedingsstoffen. De dietist helpt je bij het aanleren van goede voedingsgewoonten en eetgedrag op de lange termijn.
Cookies Contact en afspraak