Leefstijlcoaching

De dietisten van DieetPlaneet dragen ook de titel ‘leefstijlcoach'. Waarom? Omdat we verder kijken dan alleen de voeding en het eetgedrag, we nemen alle leefstijl factoren mee in onze begeleiding en advisering. De verschillende leefstijlfactoren hangen doorgaans met elkaar samen. Als je bijvoorbeeld slecht slaapt, kan dat het eetgedrag beïnvloeden en weinig ontspanning/ veel stress kan bijvoorbeeld leiden tot het drinken van (meer) alcohol. We vinden het belangrijk om een ‘totaalbeeld’ te schetsen van een persoon en haar of zijn manier van leven en de valkuilen die hij of zij hierin tegenkomt. Wanneer er een (totaal)beeld is van het probleem, is het een stuk makkelijker om tot goede oplossingen te komen. Door een gezondere leefstijl in zijn totaliteit, verbeter je je gezondheid in zijn geheel. Dat heeft een gunstige invloed op het totale welzijn en voorkomt de ontwikkeling van een groot aantal aandoeningen/ ziektes.


Leefstijlfactoren (BRAVO)

De leefstijlfactoren die we meenemen in onze begeleiding zijn:
  • Bewegen
  • Stoppen met roken
  • Alcoholgebruik
  • Voeding
  • Ontspanning

Waarom focus op leefstijl als geheel?

Omdat de verschillende leefstijlfactoren doorgaans niet los van elkaar staan, is het voor de diëtist/ leefstijlcoach, maar ook voor jezelf, belangrijk om de leefstijl als geheel aan te pakken. Wil je bijvoorbeeld graag gewicht verliezen maar ervaar je veel stress waardoor je gaat snaaien? Dan kan de stress het afvalproces in de weg staan en is het raadzaam eerst de stress te verminderen/ de ontspanning te verbeteren. Eet je ongezond door moeheid wegens een verstoord slaappatroon? Dan is het veelal een goed idee om eerst de oorzaak van het slechte slapen aan te pakken.


Individuele én groepsbegeleiding

De diëtist-leefstijlcoach kan je individueel begeleiden maar groepsbegeleiding in een programma waarbij de gezondheid centraal staat en je hier in groepsvorm aan werkt, is ook een mogelijkheid. Bekijk hier ons programma-aanbod.


Voor wie?

Voor iedereen die iets aan zijn/haar gezondheid wil doen en daar professionele begeleiding bij wilt.


Hoe helpt de diëtist bij het verbeteren van de leefstijl?

De diëtist coacht je op het vlak van je voeding en je eetgedrag en neemt de andere leefstijlfactoren mee in de begeleiding. Denk hierbij aan de relatie tussen jouw slaappatroon en je eetgedrag. En je beweegpatroon; hoe kun je voldoende beweging in je dagelijks leven implementeren op een manier die bij jou past waardoor het op de lange termijn vol te houden is? Gezamenlijk wordt een (praktisch en haalbaar) plan opgesteld, rekening houdend met jouw situatie en persoonlijke voorkeuren. Je diëtist motiveert, adviseert en coacht je. Altijd positief, persoonlijk en praktisch.
Cookies Contact en afspraak