Homemade granola
In de winkels wordt je tureluurs van het aanbod; al die soorten muesli en cruesli. En dan is er nu ook nog iets nieuws; granola. Granola is geroosterde muesli en daardoor lekker knapperig. Maar voor de allerlekkerste granola ga je niet naar de winkel. Nee, deze bedenk en maak je zelf! Je kunt hem helemaal naar je eigen smaak samenstellen. Dietist Vivian noemde haar creatie 'Abrigranola' (vanwege het gedroogde fruit: abrikozen die zij gebruikte in deze variant). Ben je geinspireerd geraakt en wil je ook zelf granola maken? Gebruik Vivian's recept als inspiratie of gebruik jouw eigen favoriete ingrediënten voor een op maat gemaakte granola! Deel je je creatie met ons? We zijn benieuwd!
200 gr havervlokken
120 gr gedroogde abrikozen
100 gr gemengde noten
30 gr pompoenpitten
30 gr zonnebloempitten
20 gr kokos
2 eetlepels kokosolie
1 volle theelepel kaneel
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Hak de noten grof en snijd de abrikozen in stukjes. Meng de havervlokken, de noten & pitten, de kokos & kaneel in een kom en roer het geheel goed door. Voeg dan de stukjes abrikoos en kokosolie toe en roer het mengsel door elkaar tot het een beetje begint te klonteren. Verdeel de muesli over de bakplaat en bak het 10-15 minuutjes in de oven. Schep de muesli een of twee keer om tijdens het bakken en houd in de gaten dat de muesli niet te bruin wordt. Haal de bakplaat uit de oven en laat het afkoelen.
In een afgesloten pot is de muesli een paar weken houdbaar.
Nodig
200 gr havervlokken 120 gr gedroogde abrikozen
100 gr gemengde noten
30 gr pompoenpitten
30 gr zonnebloempitten
20 gr kokos
2 eetlepels kokosolie
1 volle theelepel kaneel
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Hak de noten grof en snijd de abrikozen in stukjes. Meng de havervlokken, de noten & pitten, de kokos & kaneel in een kom en roer het geheel goed door. Voeg dan de stukjes abrikoos en kokosolie toe en roer het mengsel door elkaar tot het een beetje begint te klonteren. Verdeel de muesli over de bakplaat en bak het 10-15 minuutjes in de oven. Schep de muesli een of twee keer om tijdens het bakken en houd in de gaten dat de muesli niet te bruin wordt. Haal de bakplaat uit de oven en laat het afkoelen. In een afgesloten pot is de muesli een paar weken houdbaar.