Het afterburn effect

Zit jij je in het zweet te werken om meer calorieën te verbranden? Heel goed! Tijdens sporten verbruik je namelijk èxtra energie, dat is de nodig als je wilt afvallen!


Meer calorieen verbranden

Maar vind jij ook dat de tijd die je nodig hebt om een mars weg te werken niet in verhouding staat met de tijd die je nodig hebt om hem te verbranden? Dan hebben we goed nieuws! Wist je dat er na het sporten óók nog eens sprake is van het after-burn effect? Dit betekent dat je ook ná inspanning extra calorieën verbrand, zonder dat je het in de gaten hebt! Sommige wetenschappers zeggen zelfs dat je de energie bij het after-burn effect vooral uit je vetweefsel haalt. Hoe zet je die naverbranding aan?


Een optimale naverbranding (afterburn)

De beste manier is om krachttraining te doen; korte intensieve inspanning waarmee je veel calorieën verbrandt. Bijkomend voordeel is ook nog dat je meer spieren krijgt. En hoe meer spieren, hoe hoger je verbranding. Vind je krachttraining écht niet leuk? Zorg dan dat je wandelt, fietst, loopt of zwemt in vooral wisselende tempo´s (interval). Jouw stofwisseling moet hiermee steeds omschakelen, wat de naverbranding stimuleert!
Cookies Contact en afspraak