Groene smoothies

Hip

Groene smoothies, helemaal hip. Een groene smoothie bestaat uit groente, fruit en (kokos)water. Het is een manier om meer (rauwe) groente binnen te krijgen. Je kunt bijna alle groenten in een smoothie verwerken. Bladgroente is makkelijk omdat het zacht is en makkelijk te blenderen. Sla, waterkers, boerenkool, snijbiet, ruccola, bieten, witlof, paksoy. Het kan allemaal. 


Wel even wennen hoor

Eerlijk is eerlijk, voor de gemiddelde mens is een groene smoothie op basis van alleen groente wél wennen. Daarom wat tips om je groene smoothieavontuur tot een succes te maken.


Tips

  1. Je kunt het beste beginnen met een mix van groente en fruit. Eerst gebruik je wat meer fruit. Je kunt de verhouding fruit/ groente dan langzaam aanpassen. Begin met een handje bladgroente en zo'n 150 gram fruit. 
  2. Sla, spinazie, andijvie, komkommer zijn goede groentesoorten om mee te beginnen. Deze zijn redeijk neutraal van smaak. 
  3. Door een stuk avocado toe te voegen wordt je smoothie lekker romig. (en je krijgt goede vetten binnen!)
  4. Geschikte fruitsoorten voor de beginner zijn: banaan, mango, aarbei, perzik, peer. (lekker zoet).
  5. Je kunt de smoothie zoeter maken door er gedroogd fruit zoals dadels of gedroogde pruimen/ abrikozen aan toe te voegen. Extra ijzer en vezels!
  6. Zet door, het went!
Cookies Contact en afspraak