Gewichtsproblemen (overgewicht/ ondergewicht)

Een gezond gewicht krijg je niet als je jezelf uithongert of extreem gaat sporten. Het is het resultaat van goede eet-, drink- en beweeggewoontes. Die gewoontes moet je leren, ergens in je leven. Het liefst als kind. Maar gelukkig kun je ook andere eetgewoontes aanleren als je al volwassen bent. De dietisten van DieetPlaneet in Amsterdam, Zaandam, Utrecht, Den Haag, Leiden, Huizen en Zutphen geven voedingsadvies op maat, begeleiden je en vertellen je wat gezond eten voor je doet. Ook leggen we je de psychologie achter ongezonde eetgewoontes uit. Hierdoor ga je niet alleen gezonder leven, maar ga je de nieuwe gewoontes ook steeds leuker vinden. Zo hoef je nooit meer op dieet. 
 
 • Ik heb een te hoog gewicht
 • Ik heb een te laag gewicht
 • Ik jojo

Je hebt een te hoog gewicht

Bedoel je dat je die leuke spijkerbroek van vorig jaar niet meer aankunt, dat je veters strikken een hele opgave is, dat je niet meer terecht kunt in je lievelingswinkel of dat je bij het halen van de tram bij de volgende halte nóg buiten adem bent? De dietisten van dietistenpraktijk DieetPlaneet helpen. We bekijken samen wat voor jou een gezond en haalbaar gewicht is en waar de kansen en valkuilen in je eet- en beweegpatroon liggen. Belangrijke vragen hierbij zijn:
 
 • eet je teveel, of misschien te onregelmatig?
 • eet je omdat je honger hebt, of omdat je verdrietig bent?
 • of eet je juist omdat het zo gezellig is?
 • eet je helemaal niet zoveel, maar kom je tóch aan?
De antwoorden op deze vragen vormen de basis voor jouw persoonlijke voedingsplan waarmee het je wél lukt op gewicht te komen.


Je hebt een te laag gewicht

Zelfs als je denkt dat je elke dag voldoende binnenkrijgt, kun je toch een te laag gewicht hebben. Je merkt het kleding die losser gaat zitten, aan de weegschaal of aan reacties van anderen: ‘Ben je nu alweer afgevallen?’ of ‘Kind, wat ben je toch mager’.
De hoogste tijd om ermee aan de slag te gaan. Want ook aan ‘te dun’ is gelukkig gewoon iets te doen. En voldoende voeding is niet alleen een eerste levensbehoefte, het is een voorwaarde voor een gezond en energiek leven. Tijdens de begeleiding ga je met de dietist op zoek naar de oorzaken van je lage gewicht. Vragen hierbij zijn:
 • heb je weinig eetlust bij spanning of stress?
 • vergeet je te eten als het druk is?
 • denk je genoeg te eten maar blijft je gewicht toch te laag? 
Als het antwoord op deze vragen duidelijk is, maak je samen met de dietist een persoonlijk plan met daarin extra aandacht voor eetlust en voldoende energie. We zorgen dat je er een paar gezonde kilo’s bij krijgt. Zodat je je lekkerder gaat voelen.


Jojo?

Je kent het wel:
 • een tijdje sonjabakkeren, een tijdje niks;
 • snel weer een paar kilo’s eraf met wat shakes en dan weer even ‘normaal’;
 • kortstondig slank met Dr. Frank, maar daarna zo weer op je oude gewicht. Of zelfs meer.
 En dan… ja, wat dán? Weer een nieuw dieet heeft weinig zin.

Simpelweg omdat een dieet nooit de rest van je leven vol te houden is.

 

Veelvuldig diëten kan leiden tot verstoord eetgedrag.

Diëten staan namelijk te ver van je normale eetgewoonten af. Bovendien zorgen diëten dat je lijf honger houdt. En hoe sterk je ook bent, die boemerang komt een keer terug. Waardoor je met meer kilo’s eindigt dan je begon.
Steeds een ander dieet betekent triomf op het ene moment, maar ook teleurstelling op het andere. Dat is niet alleen psychisch onrustig, maar ook lichamelijk ongezond. Het zorgt zelfs voor een verstoord eetpatroon. Door periodes te weinig te eten, herken je de honger- en verzadigingssignalen van je lichaam niet meer.
Bij DieetPlaneet leren we je dat ‘gezond leven’ geen streng regime betekent. Je bereikt stap voor stap een stabiel gewicht, dat bij jou en je levensstijl past.
 

Dietisten gespecialiseerd in Overgewicht

Diëtist/ leefstijlcoach Irene Wassink

Diëtist/ leefstijlcoach Irene Wassink

Irene is dietist sinds 2003 en werkt sinds 2012 bij DieetPlaneet. Enthousiast met een frisse blik, met deze woorden beschrijf je haar het best. Haar werkwijze is helemaal van deze tijd; betrokken, puur, professioneel en servicegericht.Bij Irene draait alles om de cliënt. Helemaal zoals wij bij DieetPlaneet bedoelen!
Irene werkt in : Amsterdam
Diëtist/ leefstijlcoach Sarah Chorho

Diëtist/ leefstijlcoach Sarah Chorho

Sarah is een doelgerichte, behulpzame diëtiste met sterke communicatieve vaardigheden. Persoonlijk advies en betrokkenheid staan bij Sarah hoog in het vaandel. Zij geniet, als haar clienten met een blij gezicht de praktijk uit lopen. Sarah vindt het belangrijk dat haar adviezen aansluiten op de persoonlijke situatie en wensen van haar cliënt.Sarah is met haar Marokkaanse roots bekend met de Arabische cultuur en beheerst, naast perfect Nederlands, ook de Marokkaanse taal en Berberse dialecten.
Sarah werkt in : Amsterdam
Diëtist/ leefstijlcoach Tugce Tuzgol

Diëtist/ leefstijlcoach Tugce Tuzgol

De sterke affiniteit met eten en gezondheid is de belangrijkste drijfveer geweest om voor het vak dietetiek te kiezen. En nog steeds is ze zeer tevreden met deze keuze. Haar doel? Jou helpen bij het behalen van je doelen. Naast het geven van informatie en (altijd persoonlijk en praktisch) advies is zij gedurende het traject jouw steun- en motivatie punt. Zelf leeft en beweegt Tucze ook gezond.
Tugce werkt in : Amsterdam
Diëtist/ leefstijlcoach Eline Bijlsma

Diëtist/ leefstijlcoach Eline Bijlsma

Eline zich gespecialiseerd in maag-, darm- en leverziekten en diabetes en ervaring met zeer complexe patiënten en ziektebeelden opgedaan. Eline’s passie voor voeding is ontstaan na een studiejaar in Amerika. Daar kwam ze in aanmerking met verscheidene gezondheidsproblemen veroorzaakt door ongezonde eet- en leefgewoonten.
Eline werkt in : Amsterdam
Diëtist/ leefstijlcoach Nurcan Topal

Diëtist/ leefstijlcoach Nurcan Topal

Nurcan houdt ervan om iets te kunnen betekenen voor haar medemens én van alles wat met voeding en gezondheid te maken heeft. Het beroep dietist is haar dan ook op het lijf geschreven.Nurcan schept hierin duidelijkheid en geeft bruikbare en persoonlijke handvatten. Haar luisterend oor, empathie en positiviteit zet ze hierbij in.Nurcan spreekt Nederlands en Turks.
Nurcan werkt in : Amsterdam
Diëtist Anisa Pilon

Diëtist Anisa Pilon

Anisa heeft veel affiniteit met verschillende eetculturen. Zelf is zij opgegroeid met twee culturen: Iraans en Nederlands. Zij heeft de eerste jaren van haar carrière met veel plezier in een dietistenpraktijk in Suriname gewerkt. Eten ziet Anisa als krachtig middel om te verbinden, verrijken en te verdiepen. Zoveel meer dus dan brandstof alleen.
Anisa werkt in : Amsterdam
Diëtist Jamila Saidi

Diëtist Jamila Saidi

Jamila is een gedreven persoon met een passie voor voeding en leefstijl. De combinatie van haar positiviteit, sociale aard, inlevingsvermogen en luisterend oor zorgt ervoor je je bij haar direct op je gemak voelt. Jamila zorgt samen met haar client naar een haalbaar plan, waarmee doelen behaald worden.
Jamila werkt in : Amsterdam
Diëtist Elham Jarideh

Diëtist Elham Jarideh

Elham is enthousiast, betrokken, motiverend en goed op de hoogte van de laatste trends op gezondheidsvlak. Daarbij is zij sportief en heeft een liefde voor vers en eerlijk eten. Haar doel is, om haar kennis met je te delen en je op weg te helpen naar een lekkere eet- en leefstijl die bij je past. Met haar Midden-Oosterse komaf en met werkervaring op Curaçao, heeft Elham brede kennis van eetculturen.
Elham werkt in : Utrecht
Diëtist/ leefstijlcoach Robin van Rhenen

Diëtist/ leefstijlcoach Robin van Rhenen

Robin is spontaan en empathisch. Zij houdt van koken en is van mening dat gezond eten ook makkelijk kan zijn! Robin is diëtist geworden om twee passies te verbinden: voeding en mensen helpen. Zien dat jij je beter voelt, daar wordt Robin heel erg gelukkig van. Zij zoekt graag samen met jou naar een prettige weg om gezonder te leven.
Robin werkt in : Utrecht
Diëtist Derya Tecim

Diëtist Derya Tecim

Al op jonge leeftijd heeft zij de invloed van voeding en beweging op gezondheid ervaren. Zij heeft zelf als kind ernstig overgewicht gehad, en door goede voeding en beweging, inmiddels een gezond gewicht. Deze levenservaring is de basis geweest voor haar loopbaan als diëtist en sportinstructrice.
Derya werkt in : Amsterdam
Diëtist Jennifer Plein (online)

Diëtist Jennifer Plein (online)

Jennifer, een dijk van een dietist met 25 jaar ervaring! Tijdens haar loopbaan in Nederland en Suriname heeft ze afwisselend in een ziekenhuis als in haar eigen praktijk gewerkt en is sinds 2020 aangesloten bij DieetPlaneet. Jennifer heeft veel mensen met de meest uiteenlopende gezondheidsproblemen al naar een betere gezondheid begeleidt, en zeker weten dat dit bij jou ook gaat lukken! 
Jennifer werkt in : Amsterdam
Cookies Contact en afspraak