EatGreen FeelGreat Challenge_old

De EatGreen FeelGreat Challenge, wat is dat?

De challenge is de uitdaging om een maand lang helemaal plantaardig te eten. De dietisten van DieetPlaneet hebben weekmenu’s met recepten voor ontbijt, lunch en diner samengesteld en geven ideetjes voor snacks tussendoor. Plantaardige voeding/ een vegan lifestyle worden ook wel ‘groen’ genoemd. En er zijn meerdere redenen om je goed te voelen bij een groen eetpatroon.


Wat zijn de voordelen van een plantaardig eetpatroon?

Behalve voordelen voor je gezondheid voorkomt een plantaardig eetpatroon dierenleed en is de productie ervan minder belastend voor het milieu. Genoeg redenen dus to ‘FeelGreat’. Lees hier meer over de voordelen van een plantaardig eetpatroon
 

Voor wie is de EatGreen FeelGreat Challenge bedoelt?

Met de EatGreen FeelGreat Challenge willen we gezonde volwassenen de mogelijkheid bieden om op een lekkere en verantwoorde manier een veganistisch eetpatroon uit te proberen.
 

Voor wie raden we de EatGreen FeelGreat Challenge niet aan?

Deze challenge is gemaakt voor– en gericht op gezonde volwassenen. Voor kinderen gelden andere richtlijnen dan we hebben gehanteerd bij het maken van de menu’s binnen de challenge. Ook als je leidt aan diabetes, ondergewicht, ondervoeding, een eetstoornis of een andere aandoening; bespreek eerst met de dietist of het raadzaam is om mee te doen.
 

Plantaardig eten, wat houdt dat in?

Plantaardig is alles wat afkomstig is van planten. Anders gezegd: geen dierlijke producten. Dus de focus op groenten & fruit, noten, zaden, granen, peulvruchten en alles wat hieruit voortkomt. Denk aan bijvoorbeeld sojayoghurt, havermelk, seitan, tofu.
 

Is het gezond om helemaal plantaardig te eten?

Een plantaardig eetpatroon kan, mits je het goed doet, heel gezond zijn. ‘Het goed doen’ houdt in dat je volwaardig eet. Dus niet het enkel weglaten van dierlijke producten maar deze goed vervangen waardoor je alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Binnen de EatGreen FeelGreat Challenge zijn de dagmenu’s helemaal doorberekend door de dietisten en voldoen aan de richtlijnen goede voeding.
 

Op welke voedingsstoffen moet je letten als je plantaardig eet?

Vitamine B1, B2, B12, D en A, ijzer, eiwit worden veelvuldig geleverd door dierlijke producten (vlees, vis en melkproducten). Als je 100% plantaardig gaat eten kan je alles prima binnenkrijgen, maar dat kost wat extra aandacht. Binnen de EatGreen FeelGreat Challenge zijn alle menu’s berekend en krijg je adviezen m.b.t. suppletie. Wanneer je je aan de richtlijnen houdt krijg je voldoende van alle voedingsstoffen binnen.
 

Wat zijn de risico’s van een plantaardig eetpatroon?

De risico’s zijn dat je tekorten oploopt in een aantal voedingsstoffen die je voorheen uit dierlijke producten haalde: vitamine B1, B2, B12, D en A, ijzer, eiwit. Als je voedingsmiddelen weglaat zonder deze goed te vervangen kan je ook te laag uitkomen met energie. Als je de menu’s binnen de challenge volgt, krijg je van alles voldoende binnen. Daarbij krijg je advies tijdens de challenge met aandachtspunten om op te letten als je vegan eet.


Verlies je gewicht als je plantaardig eet?

Omdat je veel meer groente en andere op planten gebaseerde voeding eet, krijg je een stuk meer vezels binnen. Je zult misschien merken dat je grotere hoeveelheden moet eten om voldoende energie binnen te krijgen. Het kan dan ook zijn dat je gewicht verliest. De menu’s binnen de challenge zijn helemaal doorgerekend en bevatten voldoende energie, gebaseerd op de richtlijnen goede voeding. Deze challenge is niet bedoelt als dieet om af te vallen.
 

Wanneer begint de EatGreen FeelGreat Challenge?

Op 1 oktober gaan we van start.
 

Hoe kan ik me aanmelden voor de EatGreen FeelGreat Challenge?

Je meldt je aan door op de event Facebookpagina van EatGreen FeelGreat op ‘gaat’ of ‘going’ te klikken.
 

Wat zijn de kosten om mee te doen aan de EatGreen FeelGreat Challenge?

Deelname aan de challenge is gratis.
 Disclaimer

Deelname aan de EatGreen FeelGreat Challenge is kosteloos. Er kunnen aan deelname geen rechten worden verleend. Wij geven geen garanties m.b.t de resultaten op gezondheid/ gewicht. Deelname aan de EatGreen FeelGreat Challenge is geheel op eigen risico. De adviezen, tips, recepten en aangegeven hoeveelheden in de EatGreen FeelGreat Challenge zijn niet persoonlijk afgestemd. Wij houden ons niet verantwoordelijk voor klachten die ontstaan tijdens of na deelname aan de EatGreen FeelGreat Challenge. De EatGreen FeelGreat Challenge is uitsluitend bedoeld voor gezonde volwassenen voor een duur van 4 weken. Wij hebben de EatGreen FeelGreat Challenge met de grootst mogelijke aandacht samengesteld. Ondanks deze zorg is het mogelijk dat de gepubliceerde informatie onjuist danwel onvolledig is. Alle informatie m.b.t. de EatGreen FeelGreat Challenge wordt aangeboden zonder enige garantie of waarborg ten aanzien hun deugdelijkheid, geschiktheid voor een bepaald doel of anderszins. 

Cookies Contact en afspraak