Zou je wel meer wil bewegen en gezonder eten maar heb je behoefte aan een steuntje in de rug? Of zoek je een laagdrempelige manier om meer te gaan bewegen en gezonder eten? Zijn je bloedwaarden aan de hoge kant en wil je daar iets aan doen? Zou je wel wat willen afvallen? Doe dan mee met dit leuke programma!

Programma

Wekelijks wandelen onder begeleiding van een wandelcoach en 3 voedingsvoorlichtingen door de diëtist. De wandelingen en de voedingsvoorlichtingen zijn in groepsverband.
  • Conditie opbouwen
  • Ontspannen door wandelen
  • Verbeteren kennis voeding
  • Verbeteren inzicht eigen eetgedrag

Wandelen

De wandelcoach trekt er samen met de groep op uit om in een andere omgeving letterlijk in beweging te komen. En geeft handvatten om ook zelf meer naar buiten te gaan gedurende de week, natuurlijk afgestemd op jouw niveau. Je hoeft namelijk niet persé de marathon te gaan rennen om je beter te voelen. Een rondje wandelen doet ook al wonderen en legt de lat om de deur wél uit te gaan misschien iets lager. Je wordt gecoacht naar een fijne en duurzame opbouw van je conditie. Lichamelijk en geestelijk. Al je zintuigen worden gestimuleerd door de dingen die om je heen gebeuren, waardoor op verschillende manieren bewustwording ontstaat. Gesprekken worden namelijk het gemakkelijkst gevoerd terwijl je iets dóét.
1x per week een groepswandeling


Voedingsadvies

Goed eten, in de juiste hoeveelheden en op de juiste momenten is gunstig voor je gezondheid. Je voelt je lekkerder en krijgt meer energie! Bloedsuiker-, bloeddruk- en cholesterolwaarden verbeteren. Dietist Francien geeft de voorlichtingen. Je kennis over voeding wordt getest, je leert wat de beste keuzes zijn en de juiste hoeveelheden. Er wordt aandacht besteed aan het voorkomen of verbeteren van een te hoge bloeddruk/- cholesterol/ -bloedsuikerwaarden. Ook komt het eetgedrag ter sprake: waarom eet je op bepaalde momenten anders of meer dan je misschien zou willen? En hoe ga je hier beter mee om?
3 interactieve en gezellige groepsbijeenkomsten


Voor wie

Voor iedereen met (het risico op) gezondheidsproblemen (overgewicht, diabetes, te hoge bloeddruk, te hoog cholesterol) die graag wil bewegen en die daarbij een steuntje in de rug kan gebruiken.


Data

Startdatum: 2020
Wandelen: wordt nog bekend gemaakt
Voedingsbijeenkomsten: wordt nog bekend gemaakt


Locaties

Wandelen: verzamellocatie wordt nog bekend gemaakt
Voedingslessen: Rozenstraat 17, Purmerend

Kosten

Val je binnen ketenzorg? Dan wordt dit programma vergoed.
(Niet binnen ketenzorg: €45,- per persoon)


Aanmelden

Aanmelden kan door dit ingevulde en ondertekende formulier te sturen naar info@dieetplaneet.nl.
We gaan van start bij minimaal 8 deelnemers.
Cookies Contact en afspraak