Soep met groenten en witte bonen

(6-8 porties)

Door: Mara Looij

Meer vezels, minder koolhydraten

Nodig

1 ui
1 grote wortel
1 (gele) paprika
1/2 courgette
4 eetlepels olie
1 liter water
2 bouillonblokjes
1 eetlepel Italiaanse kruiden
1 eetlepel sambal
2 laurierblaadjes
blik witte bonen (400 gram)
optiopneel: 6-8 eetlepels Parmezaanse kaas
 

Bereiding

Schil en snijd de wortel en ui fijn. Was de paprika en courgette en snijd fijn. Schol en snijd de aardappel in klein stukjes. Verhit een pan, doe daarin de olijfolie en de fijngesneden groenten. Doe de Italiaanse kruiden en salie erbij, roer en bak voor ca 5 minuten. Doe het water, de sambal, de laurierblaadjes en de bouillonblokjes erbij. Voeg de aardappelblokjes toe. Breng aan de kook, en laat zachtjes koken voor zo'n 15-20 minuten. Spoel de witte bonen in een vergiet of zeef goed af tot ze niet meer schuimen. Voeg de witte bonen toe, en laat nog enkele minuten meekoken.


Tip

  • Serveer de soep met een eetlepel Parmezaanse kaas.

Cookies Contact en afspraak