Snackballetjes

Door: Anouk van der Linden

In de varianten carrot cake, pinda, speculaas en chocola. Je kunt de balletjes ook eiwitrijk maken!

Nodig

Carrot cake (9x20 gram)
50 gram gemengde ongezouten noten
35 gram gedroogde dadels
50 gram geraspte wortel
0.5 eetlepel koekkruiden
40 gram erwten-eiwit vanille
Honing of water
Vanille-extract
Topping: kokos
Pinda (10x20 gram)
50 gram rozijnen (geweld)
50 gram gemengde ongezouten noten
1 eetlepel pindakaas (ongezouten)
25 gram erwten-eiwit vanille
Honing of water
Topping: gehakte noten/pinda
Speculaas (18x20 gram)
50 gram rozijnen (geweld)
80 gram gedroogde dadels
100 gram gemengde ongezouten noten
1 eetlepel koekkruiden
80 gram erwten-eiwit vanille
Honing of water
Topping: koekkkruiden 
Chocolade (6x20 gram)
50 gram rozijnen (geweld)
50 gram gemengde ongezouten noten
1 eetlepel notenpasta
25 gram erwteneiwit vanille
Honing of water
Topping: cacaopoeder

Bereiding

Maal de basis (noten met gedroogde vruchten) in de keukenmachine tot een korrelig mengsel. Voeg daarna de overige ‘droge’ ingrediënten toe (zoals geraspte wortel en eiwitpoeder) en maal het mengsel verder tot het op een dik, plakkerig deeg lijkt. Wil het mengsel niet goed plakken? Voeg dan een eetlepel honing of iets water toe en maal opnieuw. Let op: bij stukjes noot niet te lang malen, anders verdwijnt de ‘bite’! Maak je handen nat en rol van het deeg balletjes ter grootte van een grote knikker. Rol de balletjes door een of meerdere toppings naar keuze. Voor een leuke presentatie kun je de balletjes presenteren in mini-cupcakepapiertjes.


Tips

  • Als je extra eiwitten nodig hebt kun je de balletjes verrijken met eiwitpoeder.
  • Met deze basis kan je losgaan met je creativiteit en zelf andere smaken verzinnen.
  • Bewaar de balletjes op een koele en droge plaats of in de koelkast.

Cookies Contact en afspraak