Pastasalade met romainesla, tomaatjes, spekjes en avocadodressing

Vlees

Pastasalade met romainesla, tomaatjes, spekjes en avocadodressing

(voor 2 personen)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Ook heel lekker als je gaat picknicken :)
 

Nodig

200 gram gekookte en afgekoelde (volkoren)pasta
100 gram romainesla
100 gram (cherry) tomaatjes
1/2 avocado
50 gram gerookt ontbijtspek
1 rode ui
avocadodressing

Bereiding

Bak het spek in een koekenpan (zonder extra bakvet) uit. Laat het spek afkoelen op een bordje. Snijd en was de sla en laat goed uitlekken, schud eventueel droog in een theedoek. Was de tomaatjes en snijd ze in tweeen. Schil en snijd de ui in dunne ringen. Halveer en schil de avocado en snijd in stukjes. Roer de sla en de pasta door elkaar in een schaal. Snijd het gebakken spek in stukjes. Doe de andere groenten en het spek erop en maak af met de dressing. Eet smakelijk!

Cookies Contact en afspraak