Havercake met speculaaskruiden

Bakken

Havercake met speculaaskruiden

Door: Tugce Tuzgol, diëtist Amsterdam

Lekker en verantwoord cakeje voor de feestdagen. Je zult ervan smullen!

Nodig

200 gram havermeel
2 eieren
65 ml (amandel) melk
50 gram amandelen (gehakt)
90 ml honing of agave siroop
1 eetlepel speculaas kruiden
1 theelepel vanille suiker
1 theelepel bakpoeder
Een snufje zeezout
 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eieren 2 minuten lang goed op. Voeg in volgorde: melk, honing, speculaas kruiden, gehakte amandelen, vanille suiker en de zeezout toe. Meng dit goed.  (je kan een kleine deel van het beslag alvorens speculaaskruiden toe te voegen apart leggen om de bovenkant een apart kleurtje te geven. Zie foto). Voeg beetje bij beetje de havermeel toe aan het mengsel. Meng goed door met een spatel tot je een mooi cake beslag hebt. Bekleed je cakevorm met bakpapier en schenk  je cakebeslag hierin. Als je cakebeslag apart had gelegd kan je die nu over je cake schenken en met behulp van een satéstokje een lichte marmer effect geven door het licht te mengen. Als extra decoratie kan je wat amandelvlokken of sesam over je cake strooien. Bak nu je cake in circa 40 minuten goudbruin. Controleer eventueel met een cocktail prikker (de cake is gaar als er geen beslag aan de prikker blijft hangen).
Eet smakelijk! 

Cookies Contact en afspraak