Kruidige pompoengranola

(voor 500 gram granola)

Door: Laura van der Meijden, diëtist Beesd, diëtist Leerdam, diëtist Tilburg

Herfst = pompoen seizoen! 

Nodig

280 gram havervlokken
100 gram gedroogde quinoa korrels (wit)
100 gram pecannoten
50 gram walnoten
20 gram pompoenzaden
1 eetlepels pumpkin spice kruiden (of koek en speculaas kruiden)
snuf zout
1 eetlepel vanille aroma
100 gram pompoenpuree
120 ml ahornsiroop
50 gram gesmolten kokosolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de pecan- en walnoten grof (of gewoon lekker makkelijk breken). Meng daarna in een grote kom alle ingrediënten door elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid het mengsel over de bakplaat uit. Bak de granola ongeveer 40 minuten in de oven. Elke 10 minuten even door husselen zodat alles gelijkmatig bakt. Houdt het goed in de gaten, elke oven is anders en granola kan snel verkleuren. Na het bakken goed af laten koelen. In een afgesloten pot kun je de granola ongeveer een maand bewaren.

Cookies Contact en afspraak