Boodschappenlijst 1 week FIT TERWIJL IK THUIS ZIT

Hierbij het boodschappenlijstje voor alle recepten van de hele week uit de fit terwijl ik thuis zit challenge. De hoeveelheden op het boodschappenlijstje komen overeen met de hoeveelheden in de recepten.  Dit hebben we bewust gedaan omdat je sommige ingrediënten misschien al in huis hebt. (Als je dus bijvoorbeeld al een bakje sesamzaad in huis hebt, hoef je die niet te kopen). In de challenge gaan we ervan uit dat je een maaltijd maakt voor 2 personen. 

Vries in of verras een buur

De recepten op dag 3, 4 en 6 bestaat uit 4 porties. De 2 extra porties kan je de volgende dag als lunch serveren of invriezen voor een later moment. Of deel het met iemand in je omgeving die wel een lekkere, gezonde maaltijd wel kan gebruiken smiley

Boodschappenlijst voor de hele week

  • 4 volkoren wraps
  • 150 gram volkoren pasta
  • 1 volkoren naanbrood / 1 volkoren stokbrood
  • 1-2 zoete aardappels (+/- 350 gram)
  • 150 gram bulgur
  • 2-3 el volkoren tarwe/havermeel (evt. zelf te maken met havermout in blender)
  • 2 volkoren pitabroodjes / harde bolletjes
  • 1 kant-en-klare bloemkool/courgette pizzabodem
  • 1 klein blik/pot kikkererwten (uitlekgewicht 120-130 gram)
  • 1 blik/pot kikkererwten (uitlekgewicht 165 gram)
  • 2 blikken/potten kidneybonen (uitlekgewicht 265 gram per blik/pot)
  • 200 gram gedroogde rode splitlinzen (400 gram linzen uit blik/pot)
  • 100 gram gemarineerde tempeh
  • 1 ei
  • 300 gram gegrilde diepvries groenten
  • 2 winterpenen (waarvan 1 winterpeen vervangen kan worden door 200 gram peen julienne)
  • 50 gram witte kool
  • 2 courgette
  • 5 stengels bleekselderij
  • 50 gram taugé
  • 100 gram oesterzwammen
  • 100 gram boerenkool (of cavolo nero)
  • 100 gram verse spinazie
  • 100 gram gemengde sla
  • 1 klein zakje rucola / verse basilicum (naar smaak)
  • 3 paprika’s
  • 1 grote bak cherrytomaten (500 gram)
  • 1 komkommer
  • 4 uien
  • 2 rode uien
  • 1 sjalot (te vervangen voor 1 kleine rode ui)
  • 1 blik maïs
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 150 ml tomata passata / tomatensaus
  • 6 zongedroogde tomaten
Toppings
  • 100 gram geraspte kaas
  • 30 gram geraspte (Parmezaanse) kaas
  • 1 avocado
  • 40 gram pijnboompitten
  • 75 gram walnoten
  • 4 el hummus paprika / pikant
  • 2 el sesamzaad
  • 1,5 el pompoenpitten
  • 1,5 el zonnebloempitten
  • Eventueel jalapeño pepers
  • Eventueel naturel tortillachips (1 handje per persoon)
Smaakmakers, kruiden, specerijen
  • Olie
  • Sap van ¼ limoen + sap van ½ citroen
  • 4 el sojasaus
  • 2 el 100% pindakaas
  • 2 el tahin (sesampasta)
  • 1-2 el chipotle peper
  • 2 theelepels pesto
  • 1-2 bollen knoflook (9-11 teentjes)
  • 1 rode peper
  • 1 cm verse gember (of gemberpoeder)
  • 1 bosje verse peterselie
  • zout
  • peper
  • paprikapoeder
  • komijn (djinten)
  • korianderpoeder (ketoembar)
  • kurkuma
  • bouillonblokjes/poeder
  • Italiaanse kruiden
  • Eventueel: cayennepeper / chilipoeder
  • Eventueel: mayonaise
Cookies Contact en afspraak